Pages

Monday, June 13, 2011

chicken stew








• 1 big onion- cut to small cubes
• 1 root of carrot- half cut to small cubes the other half cut to big cube
• 1 stalk of celery- half cut to small cubes the other half cut to big cube
• 1 potato, cubed
• 1 bowl of cubed chicken
• About 150 ml of chicken stock
• 2 big tablespoon of butter
• 3 tablespoon of flour
• 3 tablespoon of skimmed milk
• Salt.







1- Fried the chicken in the pot you are going to make the stew in very little oil to caramelize the chicken.
2- Put the chicken aside.
3- With the same pot, saute the onion, followed with the small carrot cube and then small celery cube.
4- Put in the chicken
5- Add the chicken stock, add hot water until it cover the top of the chicken. Wait until the fluid boil.
6- Add in the carrot, which then followed by potato, then celery. Wait until the fluid to boil between each.
7- Add the skimmed milk
8- In another pot, melt the butter. Add in the flour and stir until golden. Add the flour into the stew.
9- Let the stew boil until the potato and the carrot are soft.
10- Add salt to your liking. You may add crushed black pepper.















Versi bahasa malaysia











• 1 bawang merah yang besar- didadu kecil
• 1 lobak merah- separuh didadu kecil dan separuh lagi didadu besar
• 1 batang seleri- separuh didadu kecil dan separuh lagi didadu besar
• 1 kentang didadu besar
• 1 mangkuk ayam didadu sederhana
• Lebih kurang 150 ml air rebusan ayam
• 2 sudu besar mentega
• 3 sudu besar tepung gamdum
• 3 sudu besar susu skim
• Garam








1- Goreng sedikit ayam di dalam periuk yang akan digunakan untuk memasak stew hingga ayam menjadi sedikit perang.
2- Keluarkan ayam dari periuk dan ketepikan.
3- Dengan periuk tadi, tumis bawang yang kemudiannya dimasukkan lobak yang didadu kecil dan diikuti dengan seleri.
4- Masukkan ayam
5- Tambahkan air rebusan. Tmbahkan air panas hingga cukup untuk menutupi permukaan ayam. Tunggu hingga mendidih
6- Masukkan lobak, diikuti dengan kentang dan seleri. Pastikan cecair mendidih diantara setiap bahan.
7- Masukkan susu skim
8- Dalam periuk lain, cairkan mentega. Masukkan tepung dan kacau hingga perang. Masukkan tepung tadi ke dalam stew.
9- Biarkan stew mendidih hingga kentang dan lobak lembut.
10- Masukkan garam mengikut citarasa. Anda juga boleh menambah lada hitam yang ditumbuk halus.

No comments:

Post a Comment